Pagina's

woensdag 10 augustus 2011

Engelse rellen

Vanochtend kreeg ik een email van mijn Engelse ex-collega uit Londen.
De mensen daar begrijpen absoluut niet wat hun overkomt met al dat straatgeweld. Ze komen van hun werk en kunnen geen enkele winkel meer in om boodschappen te doen omdat alles is dicht getimmerd met metalen borden! Het is beangstigend wat daar gebeurt.
Het zijn veel jonge mannen die plezier hebben in dit soort vandalisme en ook om te knokken met de politie.
Ze hebben immers weinig te verliezen. Voor hen is het een uitdaging van het gezag.

Maar het neemt niet weg dat er in de Britse steden heel veel sprake is van grote sociale tegenstellingen. En deze tegenstellingen zijn vergroot in de lange regeerperiode van de conservatieven. De regering heeft weinig gedaan aan het wegwerken van die ongelijkheid. De jeugdwerkloosheid is erg hoog en de bezuinigingen maken het er ook niet beter op natuurlijk. Daarnaast zijn er veel immigranten die nauwelijks integreren.

De Britten zijn het er wel over eens dat er met harde hand moet worden opgetreden tegen zulke relschoppers. Inmiddels zijn er al vele honderden arrestaties verricht.
Maar de Londenaren klagen er wel over dat de politie niets mag doen. Logisch dat de relschoppers dan denken dat ze met dit gedrag er mee weg kunnen komen.

Hopelijk waait dit geweld niet over naar ons land en de rest van Europa. Want de verschillen die daar in Engeland spelen zijn ook in ons land reeds zichtbaar. De bestrijding van deze ongelijkheid is niet eenvoudig.
Maar dat er met harde hand moet worden opgetreden dat is zo klaar als een klontje!

2 opmerkingen:

  1. Afschuwelijk, die jeugdbendes. Het zijn mannetjes vanaf 8 jaar! Men zegt dat het hier niet zo'n vaart zal lopen, maar zo zachtjes aan heb ik een houding van: "Eerst zien en dan geloven".

    Hé zussie, heb nog 2 leuke adresjes voor je. balsemien.web-log.nl/ en tjorven.web-log.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Sanneke:
    Wat een leuke adresjes. Ze staan er al bij hoor zussie.

    BeantwoordenVerwijderen